Slaap, een van de meest belangrijke dingen in ons leven. Het zorgt ervoor dat we weer opgeladen zijn om de dag fit door te komen, om te doen wat we leuk vinden. Of minder leuk. Je hoort altijd iedereen zeggen dat 8 uur slaap de norm is, dat dat nodig is om écht weer goed voor de dag te komen. Maar wat als dit niet lukt?

Sommige mensen liggen ’s nachts wakker door stress, anderen door medische redenen zoals het krijgen van tintelende handen ’s nachts. En dat is vervelend, het pakt je aandacht en laat je nergens anders meer aan denken. Door de uren die jij weg ziet tikken op de klok word je bang dat je vermoeid zult worden overdag, waardoor slapen nog moeilijker wordt. Tintelende handen ’s nachts kunnen je slaapritme enorm verstoren en vervelend zijn.

Tintelende handen ’s nachts door carpaletunnelsyndroom

Jij hebt dus last van tintelende handen ’s nachts. Erg vervelend, maar er is licht aan het einde van de tunnel. De kans bestaat namelijk dat deze tintelingen worden veroorzaakt door CTS. CTS staat voor Carpale Tunnel Syndroom, een syndroom waarbij een belangrijke zenuw in de arm wordt bekneld. Door deze beknelling kunnen signalen minder goed worden doorgegeven, met onder andere tintelende handen ’s nachts als gevolg. De carpale tunnel bevindt zich in de pols, er lopen verschillende belangrijke spieren en zenuwen doorheen. Wanneer deze tunnel om welke reden dan ook te nauw wordt, kan het voorkomen dat jij daar last van krijgt.

Tintelende handen ’s nachts andere symptomen

Naast het krijgen van tintelende handen ’s nachts kan je ook andere pijntjes en belemmeringen ondervinden. CTS-patiënten ondervinden vaak problemen waardoor zij ook dagelijkse bezigheden en soms werk minder goed kunnen uitvoeren. De kracht in de hand kan verminderen, vooral als je fysiek werk uitvoert kan dit voor problemen zorgen. De zenuw die wordt bekneld bij het Carpale Tunnel Syndroom loopt door naar de duim, wijsvinger, middelvinger en de helft van de ringvinger. Het kan daarom ook voorkomen dat jij hier minder gevoel in hebt, met name de vingertoppen kunnen gevoelloos aanvoelen. Ook kan het zijn dat je hand ‘dik’ aanvoelt, ondanks dat deze niet dik is.

Vrouwen hebben meer kans om het CTS op te lopen, met name wanneer zij zwanger zijn. Buiten de zwangerschap om zien we vooral volwassenen tussen de 40 – 60 jaar voorbijkomen met het carpaletunnelsyndroom.

Het verhelpen van tintelende handen ’s nachts

Gelukkig hebben we ook goed nieuws: door jarenlange studies is het tegenwoordig goed te verhelpen. Een toekomst zonder tintelende handen ’s nachts is in zicht. Door middel van gespecialiseerd apparaat, het “Phystrac-tractieapparaat” kan het syndroom in veel gevallen zelfs helemaal verholpen worden.

Tintelende handen in slaap

Bij Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland horen wij vaak patiënten die aangeven dat de tintelende handen in slaap ervoor zorgen dat de nachten voor problemen zorgen. Gelukkig hebben wij daar al 10 jaar lang een uitstekend alternatief voor gevonden. Bij deze categorie patiënten combineren wij de Phystrac-tractie therapie met het advies om een polsbrace te dragen. Dit zorgt er vaak al direct voor dat de nachtelijke klachten snel verdwijnen. Mocht u geïnteresseerd zijn in onze behandelmethode of heeft u een professionele medische brace nodig? Kijk dan voor meer informatie op onze site: www.carpaaltunnelcentrum.nl. Indien u een afspraak wilt maken of als u nog vragen heeft, bel ons gerust op 015-3030259 of vul het contactformulier in op onze site.

Daarnaast kunt u een gratis e-book downloaden met meer informatie over deze aandoening en over de Phystrac-tractie therapie als oplossing voor uw carpaaltunnel-syndroom.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Samen verhelpen we je tintelende handen ’s nachts!

Heb jij ook last van tintelende handen ’s nachts en benieuwd naar de oplossing om er vanaf te komen? Klik op een van de volgende links: