Jij bent aan het zoeken naar de nadelen van een carpaal operatie, we gaan er dus vanuit dat je zo een last ondervindt van het CTS (Carpale Tunnel Syndroom) dat je een operatie overweegt. Wees hier voorzichtig mee want het Carpaaltunnelcentrum.nl biedt betere mogelijkheden om van uw CTS af te komen.

Een van de nadelen van een operatie voor je carpaletunnelsyndroom is de hersteltijd. Het is namelijk niet zo dat jij na de operatie direct bent verlost van alle problemen, het kost tijd. In sommige gevallen best veel tijd. Het terugkomen van kracht kan maanden duren. Soms wel tot een (half)jaar!

Ook het herstel van het litteken dat ontstaat kan maanden duren. Dit litteken kan gevoelig zijn, pijn doen en vervelend zijn. Als je daar nog maanden mee te kampen hebt, wordt ondergaan van zo’n operatie ook minder fijn. Je moet juist gerustgesteld zijn dat nu alles goed komt, alleen dat is bij een operatie carpaal niet altijd het geval.

Nadelen operatie carpaal, soms herstelt je hand niet

In de meest nadelige gevallen herstelt de hand nooit helemaal. Waarom wordt die operatie dan voor uitgevoerd? Wanneer jij continu een verdoofd gevoel in je vingers hebt, wordt dit gezien als ‘zeer ernstig’. Bij deze ernst kan er niet worden beloofd dat je hand weer volledig herstelt. Een van de andere nadelen operatie carpaal is dat je na de operatie meer pijn kan ondervinden dan voor de operatie. Je zenuwen zijn vanzelfsprekend aangetast en kunnen daardoor op een andere manier bekneld zijn geraakt, met hevige pijn als gevolg. Daarom wordt er steeds vaker fysiotherapie voorgeschreven, dit heeft geen nadelige gevolgen zoals een carpaal operatie.

Andere nadelen operatie carpaal

Aan iedere chirurgische ingreep zijn risico’s verbonden, ook wel mogelijke complicaties genoemd, is dit ook bij een operatie carpaal het geval. We kunnen hierdoor krachtverlies en een zwelling aan de hand toevoegen aan de lijst met nadelen operatie carpaal. Jij had al een verminderde kracht in je hand, dit kan door een operatie nog erger worden. Het kan dus voorkomen dat je door een operatie, waarbij je dacht aan een goed herstel, je werkzaamheden juist (tijdelijk) neer moet leggen. Dat wil natuurlijk niemand. De nadelen operatie carpaal zijn groot, maar wij hebben goed nieuws. Naast fysio therapie is er nu ook een geheel nieuwe behandeling beschikbaar is die de beste resultaten geeft en de minste nadelige gevolgen.

De oplossing voor nadelen operatie carpaal; Phystrac-tractieapparaat

Wij zien een operatie echt als laatste redmiddel. De nadelen operatie carpaal zijn zoals we in dit artikel hebben beschreven vrij groot, maar er is een andere oplossing. Naast fysiotherapie is er nu een nieuwe methode om CTS nog beter te behandelen. Het Phystrac-tractieapparaat, dit is een nieuwe uitvinding met bewezen positieve resultaten. Geen nadelige gevolgen zoals bij een carpaal operatie en betere resultaten dan bij een behandeling van een fysiotherapeut.

Ben jij overtuigd van de nadelen operatie carpaal en benieuwd naar de nieuwste technologie? Klik op een van de volgende links: