Behandeling Carpaal Tunnel Syndroom

Heeft u last van de symptomen behorend bij het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)? Maak dan een afspraak bij het Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland; een verwijzing van de huisarts is daarbij niet nodig. Wanneer wordt vastgesteld dat het gaat om het carpale tunnelsyndroom, kunt u starten met een behandeling.

Vroeger was een operatie de enige uitweg, maar nu kunt u ook zonder operatie van uw klachten af komen. De fysiotherapeuten van het Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland – gevestigd in Pijnacker – behandelen CTS met het Phystrac-tractieapparaat.

Behandeling

Behandeling CTS met het Phystrac-tractieapparaat

Bij behandeling van CTS-klachten met het Phystrac-tractieapparaat, worden de onderarm en elleboog met fixatiebanden op de plaats gehouden. Daarnaast is er een band om de pols die is bevestigd aan een gewicht mechanisme. Er ontstaat – uiteraard heel gedoseerd – trekkracht (tractie) aan de pols en onderarm, waardoor banden en spieren kunnen ontspannen en de beknelde zenuw in de carpaal tunnel (de nervus medianus) ruimte krijgt. Dit zorgt ervoor dat de klachten afnemen.

De behandelingen duren ongeveer 10-15 minuten (per arm) en bestaan uit ongeveer 30 tracties (met de arm en pols in een aantal verschillende posities). Vaak nemen de symptomen al af na een paar behandelingen; gemiddeld zijn er 12-13 sessies nodig voor volledige genezing.

In veel gevallen raden we aan om – zeker wanneer de klachten in nacht optreden of verergeren – ’s nachts een brace te dragen. We weten uit ervaring dat de combinatie van de behandeling en het dragen van de brace zeer effectief is en de klachten snel kunnen verminderen.

Effectiever dan operatie en minder risico

De behandeling met het Phystrac-tractieapparaat door een fysiotherapeut is – wetenschappelijk bewezen – effectiever dan een operatie aan de pols. Vaak zijn slechts tien tot twaalf behandelingen voldoende om de klachten volledig op te heffen. Bovendien is (en blijft) na twaalf tot veertien behandeling meer dan 80% van de patiënten van klachten af. Deze percentages gelden ook voor mensen die eerder zonder succes zijn geopereerd.

De behandeling van het carpale tunnelsyndroom met het Phystrac-tractieapparaat is dus zeer effectief en brengt veel minder risico’s met zich mee dan een operatie. Een operatie leidt namelijk in circa 40%-50% van de gevallen niet of nauwelijks tot verbetering en er is een reëel risico dat de functie van de hand niet volledig meer terugkomt.

Bovendien is een nadeel van de operatie dat u 4 tot 6 weken bent uitgeschakeld en bijvoorbeeld niet kunt werken. Aangezien veel patiënten aan beide kanten (links en rechts) CTS-klachten hebben – en er nooit twee kanten tegelijk geopereerd worden – kan dit dus oplopen tot een periode van enkele maanden. De behandeling met het Phystrac-tractieapparaat kost u dus een stuk minder tijd en u bent niet uitgeschakeld op bijvoorbeeld werk-vlak!

De behandelingen bij het Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland in Pijnacker worden door zorgverzekeraars – net als reguliere fysiotherapie behandelingen – soms zelfs volledig vergoed.

Een afspraak maken? Bel ons op 015 30 30 259.

Carpaal Tunnel Syndroom behandeling zonder operatie

Wil je ook een carpaal tunnel syndroom behandeling zonder operatie? De reden waarom het steeds drukker wordt bij Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland, is dat een operatie lang niet altijd de gouden oplossing biedt. Bij 1 op de 4 patiënten heeft de operatie geen effect. Daarnaast speelt mee dat er na een operatie een periode volgt van 4-6 weken waarin de hand niet goed belastbaar is. Wij krijgen 80% van de patiënten klachtenvrij, zonder de nadelen die aan een operatie vast zitten. Mocht u geïnteresseerd zijn in onze behandelmethode, kijk dan voor meer informatie op onze site. Indien u een afspraak wilt maken of als u nog vragen heeft, bel ons gerust op 015 30 30 259 of vul het contactformulier in op onze site. Daarnaast kunt u een gratis e-book downloaden met meer informatie over deze aandoening en over de Phystrac-tractie therapie als oplossing voor uw carpaaltunnel-syndroom. Door onze ruime openingstijden kunt u over het algemeen al binnen 2-3 dagen een afspraak krijgen!

Symptomen

Symptomen

CTS is een beknelling van de middelste handzenuw, wat leidt tot pijn en tinteling in de hand, pols en soms arm.

Behandeling

Behandeling

Met onze behandeling helpen we patiënten zonder operatie van Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) -klachten af.

Afspraak

Afspraak

U kunt vaak snel bij ons terecht. Neem direct contact met ons op om een eerste afspraak te maken.