Als u last heeft van het Carpaal Tunnel Syndroom is dat heel vervelend voor u maar er is tegenwoordig een goede behandel methode. U kunt hiervoor een afspraak maken met het Carpaaltunnelcentrum.nl en uiteraard is er ook veel informatie te vinden op onze website. Ook kunt u al het nodige zelf thuis doen om erger te voorkommen, er zijn namelijk speciale Carpaal tunnel syndroom oefeningen. Toen een operatie nog de enige oplossing was voor deze aandoening kreeg u achteraf sowieso een hele reeks vervelende oefeningen mee, omdat anders de pols stijf wordt. Nu hoeft de operatie gelukkig niet meer, want er is een veel efficiëntere behandeling, die ook een veel kortere hersteltijd met zich mee brengt. Hebben Carpaal Tunnel Syndroom oefeningen dan nog wel zin?

Preventieve Carpaal Tunnel Syndroom oefeningen

Als u hier aan het lezen bent, is daar vast een reden voor. Misschien heeft u klachten, maar weet u niet zeker of de diagnose Carpaal Tunnel Syncdroom van toepassingen is. Wij van Carpaal Tunnel Centrum stellen sowieso voor behandeling eerst vast of het inderdaad gaat om deze aandoening. Maar u kunt, als u bijvoorbeeld tot de risicogroep behoort door het soort werk dat u doet, wel maatregelen nemen. Voorkomen is nu eenmaal altijd beter dan genezen, met een aantal preventieve Carpaal Tunnel Syndroom oefeningen kunt u de kans op het ontwikkelen van de aandoening verminderen.

Welke Carpaal Tunnel Syndroom oefeningen zijn dat precies?

We geven u een aantal Carpaal Tunnel Syndroom oefeningen, welke u meerdere keren per dag kunt uitvoeren. Ze zijn niet moeilijk of pijnlijk (als het goed is), bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen. Voor de eerste oefening balt u uw vuist, en draait dan de hand naar links, en vervolgens naar rechts. Beide kanten doet u 15 x achter elkaar. Daarna doet u nogmaals hetzelfde, maar dan met de hand open. Voor een tweede mooie Carpaal Tunnel Syndroom oefening balt u de vuist, strekt dan de vingers zover als u kunt, en houdt deze positie 15 seconden vast. Daarna ontspant u weer, dit herhaalt u 5 tot 10 keer, en kunt u ook meermaals per dag doen. Tot slot: pak met uw gezonde hand de vingers van de andere hand vast, en buig ze zo ver mogelijk in zoveel mogelijk richtingen, maar forceer vooral niets bij deze Carpaal Tunnel Syndroom oefeningen.

Heeft u genoeg informatie over de Carpaal Tunnel Syndroom oefeningen? Als u meer wil lezen over het Carpaal Tunnel Syndroom, klik dan op een van de onderstaande links: