Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland is gespecialiseerd in de Carpaal Tunnel Syndroom behandeling zonder operatie. Tot voor kort was een succesvolle Carpaal Tunnel Syndroom behandeling zonder operatie niet mogelijk. De operatie zelf is niet zonder risico, en het succes ervan niet gegarandeerd. Gelukkig behoort dat tot het verleden, en kunnen wij u neen Carpaal Tunnel Syndroom behandeling zonder operatie aanbieden. Deze behandeling is wetenschappelijk bewezen effectief, op zich pijnloos, duurt 15 minuten (per arm) en vergt geen hersteltijd.

Wat is Carpaal Tunnel Syndroom en hoe ontstaat het?

Het Carpaal Tunnel Syndroom houdt in dat er een zenuw bekneld zit in de pols. Om precies te zijn de middelste handzenuw, die vlak boven het polsgewricht zit. Met de Carpaal tunnel wordt de tunnel of buis bedoeld die in je pols zit, en waar alle pezen en de middelste handzenuw dus doorheen lopen. De oorzaak is vaak een gevolg van het opzwellen en dat kan weer komen door bijvoorbeeld overbelasting, maar ook door een val op de pols waardoor letsel ontstaan is. Een andere oorzaak kan zijn dat het lichaam vocht vasthoudt, bijvoorbeeld als gevolg van zwangerschap of ziekte. Wist u trouwens dat het in meer dan de helft van de gevallen in beide polsen voorkomt?

Waar bestaat de Carpaal Tunnel Syndroom behandeling zonder operatie precies uit?

Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland controleert eerst of uw aandoening inderdaad het Carpaal Tunnel Syndroom is. Dan starten we de behandeling zonder operatie, met behulp van het Phystrac-tractie-apparaat: dit apparaat zorgt ervoor dat banden en spieren kunnen ontspannen, en de beknelde zenuw (want dat veroorzaakt deze klachten) weer de ruimte krijgt. Daardoor verdwijnen de klachten. De werking is vrij simpel: uw onderarm en ellenboog worden gefixeerd, en om de pols gaat een band met een trekmechanisme. Zeer gecontroleerd en gedoseerd wordt er vervolgens getrokken aan de pols, en zo ruimte gecreëerd.

Wat zijn de voordelen van de Carpaal Tunnel Syndroom behandeling zonder operatie?

De behandeling van Carpaal Tunnel Syndroom behandeling zonder operatie wordt uitgevoerd met het Phystrac-tractie-apparaat en duurt maximaal maar 15 minuten (per arm), met 30 tracties. De meeste patiënten zijn hersteld na zo’n 12 tot 14 behandelingen, en het lukt ons om 80% van de patiënten volledig klachtenvrij te krijgen. U bespaart daarmee niet alleen de herstelperiode van een operatie van 4 tot 6 weken, u vermijdt het risico dat operaties nu eenmaal met zich meebrengen. Bovendien hanteert Carpaal Tunnel Centrum géén wachtlijst, en kunt u vrijwel direct terecht!

Bent u goed genoeg geïnformeerd over carpaal tunnel syndroom behandeling zonder operatie? Wellicht wilt u meer informatie over hoe wij werken, klik hiervoor op een van de onderstaande links: