De symptomen van Carpaal Tunnel Syndroom zijn weliswaar verschillend voor elke patiënt, maar bijna allemaal ervaren ze een aantal kenmerken die overeenkomstig zijn. De klachten kunnen zich voor doen in de hand en de vingers, met de nadruk op het gebied rond de carpaal tunnel. Verder komen de symptomen van carpaal tunnel syndroom in meer dan de helft van alle gevallen voor aan beide handen. Dat is gedeeltelijk inherent aan het soort werk dat patiënten uitvoeren, zoals veel computerwerk, maar ook kappers, pedicures, schoonmaaksters, bouwvakkers en kassières. Een andere groep waarin we de symptomen van Carpaal Tunnel Syndroom vaak zien is bij vrouwen in verwachting: de symptomen van Carpaal Tunnel Syndroom ontstaan ook door vochtophoping, een veelvoorkomende bijkomstigheid van de zwangerschap.

Specifieke symptomen als gevolg van Carpaal Tunnel Syndroom?

De lijst met symptomen van Carpaal Tunnel Syndroom is redelijk lang, en de verschijnselen kunnen zich in meer of mindere mate manifesteren. Bovendien geldt voor veel patiënten dat de symptomen van Carpaal Tunnel Syndroom ’s nachts verergeren. Om te beginnen zijn er de pijnklachten in het handgewricht welke kunnen uitstralen tot in de schouder. Daarnaast wordt er vaak stijfheid genoemd, en moeite met het oppakken van spullen, of u laat spullen uit uw handen vallen omdat de kracht in de vingers afneemt. Het kan ook zijn dat de handen en de vingers doof aanvoelen, al dan niet met tintelingen, zoals wanneer de hand ‘slaapt’, ook dat maakt het moeilijker om dingen op te pakken. Deze tinteling treedt ook wel op in de huid, rondom het kwetsbare gebied. Andere symptomen van het Carpaal Tunnel Syndroom die niet zo snel daaraan gerelateerd worden zijn, de neiging om met de handen te wapperen, en de sensatie van elektrische schokjes door handen en vingers. Tot slot kunnen warme of juist koude handen ook tot de symptomen van Carpaal Tunnel Syndroom behoren.

Kan ik zelf iets doen om de symptomen van Carpaal Tunnel Syndroom te verminderen?

Jazeker, er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de symptomen van het Carpaal Tunnel Syndroom te verminderen, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de klachten die u ondervindt: een aantal activiteiten verergeren de symptomen van het Carpaal Tunnel Syndroom, en zou u zo veel mogelijk kunnen vermijden. Dat geldt bijvoorbeeld voor fietsen, maar ook voor autorijden. Wat sowieso beter vermeden zou moeten worden is intensieve handenarbeid, omdat daarmee de klachten vrijwel altijd erger worden. Daarmee zou je de klachten kunnen verminderen. Uiteraard is het ook mogelijk om de klachten te verhelpen bij Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland door een behandeling te ondergaan met het Phystrac-tractieapparaat. Meer informatie hierover kunt u elders op onze website vinden.

Ben je goed genoeg geïnformeerd over Symptomen van het Carpaal Tunnel Syndroom? Wellicht wilt u meer informatie over hoe wij werken, klik hiervoor op een van de onderstaande links: