Een elektrische schok in de hand voelen is niet fijn. Als je dat voor het eerst ervaart kun je behoorlijk schrikken, je weet niet wat er aan de hand is, raakt in paniek en raadpleegt de dokter. Het is pijnlijk, en het blijft in je gedachten nadat het is gebeurd. De kans is groot dat je lijdt aan het zogenoemde ‘carpaaltunnelsyndroom’. Een vervelende aandoening die niet erg bekend is in Nederland, maar wel leidt tot veel problemen bij de personen die eraan lijden. Het carpaaltunnelsyndroom, ook wel CTS genoemd, is een beknelling in het polsgewricht. Door deze beknelling raakt een belangrijke zenuw in de hand bekneld, en dit kan vervelende gevolgen hebben.

Het carpaaltunnelsyndroom kan naast een elektrische schok in de hand voor meer complicaties zorgen. Verdoofde vingertoppen, een gevoelloze arm tot in de schouder, weinig tot geen gevoel in de vingers en ga zo maar door. Allemaal problemen die je kunnen belemmeren in je dagelijkse werkzaamheden of privéleven. Het constant hebben van pijn kan je bovendien op mentaal vlak een tik geven. Moedeloos, rusteloosheid en slechte nachtrust zijn veelvoorkomende problemen die gepaard gaan met het carpaaltunnelsyndroom.

Elektrische schok in hand: operatief verhelpen

Een van de manieren om verlost te worden van het carpaaltunnelsyndroom is het opereren van het polsgewricht. Na de operatie is het mogelijk dat je geen elektrische schok in hand meer zult voelen, maar verzekeren kunnen de artsen het niet. Wanneer een operatie de beknelling niet helemaal kan verhelpen zit je niet alleen met een flink litteken, de pijn zal niet verdwijnen. Je arm heeft daarnaast flink wat hersteltijd nodig na een dergelijke ingreep, sommigen houden tot wel 6 maanden na de operatie last.

Elektrische schok in hand verhelpen met fysiotherapie

Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Of in dit geval om elektrische schok in hand te behandelen voor een pijnvrije hand en arm. Door jarenlang onderzoek heeft men een goed beeld gekregen van het carpaaltunnelsyndroom. Door deze onderzoeken zijn andere behandelmethodes aan het licht gekomen, waaronder fysiotherapie. Onze therapeuten weten je arm en hand op zo’n manier te prikkelen dat het CTS wordt verholpen. Tijdens je bezoek aan onze praktijk word je geholpen, na de behandeling krijg je oefeningen mee die je thuis uit kunt voeren.

Behandeling voor elektrische schok in hand wordt meestal vergoed

Buiten het feit om dat een operatie vaak niet nodig is, hebben we nog meer goed nieuws. De behandelingen van elektrische schok in hand worden door de meeste verzekeraars volledig vergoed. We raden aan altijd contact op te nemen met jouw verzekeraar, zo voorkomen we verrassingen. De wachttijden zijn bij ons daarnaast erg kort, vaak kan er binnen enkele weken een begin worden gemaakt aan de behandeling.

Hebben we je voldoende geïnformeerd, of wil je graag meer weten over de elektrische schok in hand en de behandeling ervan? Klik dan op een van de volgende links: